Waarom?

REDEN 1

Zelfreinigend, soms wel in het begin …..na verloop van enkele jaren is het een misverstand te geloven dat de regen de panelen volledig zal reinigen zonder tussenkomst met de nodige apperatuur en producten.

Waarom moeten gewone vensters dan worden gekuist ……ook al regent het er op !!!
REDEN 2

Regelmatig schoonmaken zorgt er ook voor dat de panelen visueel gecontroleerd worden.
Beschadigingen zoals bv, gebarsten glasplaat, beschadigde kabels door toedoen van vogels, katten kunnen worden opgemerkt bij de reiniging, meestal is dit niet direct visueel zichtbaar van op de grond.

 

REDEN 3

Stof, bladeren, bomen, vogeluitwerpselen, chemicaliën, schoorsteen uitstoot en andere verontreinigingen uit de lucht vinden op zonnepanelen een uitstekend aangrijpingspunt.
De mannier van vervuiling hangt af van de locatie, industriezones, autosnelweg, stadsverkeer, bossen, duivenliefhebbers,….etc.

 

Vlaanderen is één van de meest vervuilde gebieden in de wereld ( lees de rubriek op de site “Medische Milieukundigen www.mmk.be )

Reiniging van zonnepanelen

SOLAR CLEANING SERVICES is een onderdeel van Solar bvba en zorgt voor het onderhoud van Uw geplaatste zonnepanelen.

Sommige fabrikanten van prijzen aan dat hun panelen van het type “ zelfreinigend “ zijn, dit is echter maar voor een deel waar. Aangezien de zelfreinigende laag die in de fabriek op de glasplaat is aangebracht maar bestaat uit een dikte van 0.002µ ( micron) wil dit zeggen dat als ze nieuw zijn, deze inderdaad vuil en water afstotend zijn, maar na een jaar of twee is deze laag afgesleten door regen, zand , uitwerpselen, stof……..!

 

 

Vanaf dit moment is elke vervuiling hoe klein deze ook is een vermindering van rendement.
Dit gaan we tegen door de panelen toch 1 keer om de twee jaar te laten reiningen met de daartoe geschikte materialen en producten ( schadeloos voor regenwater en fauna).
Dit is één van onze belangrijkste troeven naar onderhoud toe.
 
Solar Cleaning Services gebruikt osmosewater voor het reinigen van zonnepanelen. Osmosewater(=puur water) kent een opmerkelijk oplossend vermogen, te danken aan de bekwaamheid van de geladen H+- en OH- ionen, om verbindingen met andere ionen aan te gaan. Wanneer dit water over een oppervlak vloeit, lost het gemakkelijk allerlei substanties op en laat het een streeploos oppervlak na.
Op plaatsen waar de bereikbaarheid optimaal is ( platte daken ) worden deze gekuist met biologisch onschadelijke en afbreekbare producten zodat deze reiniging voor grotere installaties ( van 50 to 10.000 panelen ) goedkoper worden en toch dezelfde resultaten geven. ( het is onmogelijk om met een osmose installatie een industrie dak te betreden zonder dit te beschadigen)
Door de vermindering en of afschaffen van de subsidies behoren nieuwe installaties van Pv systemen sinds 2012 niet langer meer tot onze diensten. Door de weinige vraag op dit moment zijn plaatsingen voor ons bedrijf niet langer rendabel.

OPGELET:
Echter voor al onze bestaande klanten gelden nog steeds de garanties zoals vermeld op de contracten.
Dit zowel voor omvormerd : MASTERVOLT - SMA als voor onze PV MONO en
POLYCRISTALEINE panelen.

Onze leveranciers zijn nog steeds actief en verzorgen nog steeds hun voorwaarden.

SOLAR BVBA = Degelijke garantie